Fout 9999

Uit MusiCAD
Ga naar: navigatie, zoeken

De mag-niet-voorkomen-fout met foutcode 9999 wordt gemeld in een laatste poging om vastlopen te ondervangen. Dat dat niet hoort te gebeuren is duidelijk, maar als het desondanks toch voorkomt zijn dat fouten met top-prioriteit....

Zie de "mag-niet-voorkomen-foutmelding" voor een algemener verhaal over MusiCAD-foutcodes

Foutcode 9999 is een bijzonder geval en zou kunnen voorkomen

  • in geval van hardwareproblemen
  • driverproblemen (Vista)
  • ten gevolge van de manier waarop je MusiCAD gebruikt. MusiCAD is gemaakt vanuit een ontwerpfilosofie; als je probeert op een andere manier met MusiCAD te werken dan we voorzien hebben, is de kans (veel) groter dat er problemen optreden...

Mocht je tegen een reproduceerbare fout 9999 oplopen zouden we daar graag zo snel mogelijk iets van willen vernemen. Het meesturen van het bestand waar je op dat moment mee bezig was kan daarbij van grote dienst zijn. Vermeld zo goed mogelijk welke handelingen je vanaf het opstarten van MusiCAD moet doem om de fout te laten optreden. Als dat niet mogelijk is (bijvoorbeeld als de fout pas na veel langere tijd optreed) vermeld dan zo goed mogelijk de laatste handelingen die vooraf gingen aan het optreden van de fout 9999.

mcerrlog.txt

Het foutenlog-bestand van MusiCAD mcerrlog.txt wordt in geval van 4-cijferige foutcodes aangevuld. Zo kan er bijvoorbeeld staan:

11-10-2006: D:\Mijn muziek\Allegro con brio.mc 09-03-2008;11:53: 9999
   Onvoldoende opslagruimte beschikbaar om deze opdracht te verwerken.

Het lijkt er in dat geval op dat er een schijf (zo goed als) vol is. Een eventueel eveneens vermelde foutcode 9991 geeft hier geen extra info, maar lijkt hetzelfde probleem te melden in een iets eerder stadium.

Remedie: meer schijfruimte vrijmaken.

Tijdens opstarten worden er nog wel eens wat tijdelijke bestandjes door Windows opgeruimd waarmee weer wat ruimte ontstaat. Het zou ook een ongelukkige vertaling kunnen zijn van 'insufficient memory" waarmee niet de harde schijf maar het interne geheugen vol bleek; in dat geval is het afsluiten van andere applicaties een goede remedie. Het opnieuw opstarten van de PC zal ook hier het probleem verhelpen.