Backup

Uit MusiCAD
Ga naar: navigatie, zoeken

Maken van back-ups is iets waar vooral veel over wordt gepraat, maar veel te vaak verzuimd wordt om te doen. Pas na de brand denk je aan een brandblusser...

Bij het maken van back-ups moet je steeds nagaan of de moeite die het maken van een back-up opweegt tegen de voordelen van het hebben van een back-up. Alles wat je je niet kunt/wilt veroorloven om kwijt te raken moet je back-uppen.

Maak onderscheid tussen een aantal gevallen die opgevangen moeten kunnen worden.

stommiteiten
per ongeluk wissen overschrijven enz. MusiCAD maakt bij bewaren steeds kopietjes in de vorm van .mc0, .mc1 bestanden waardoor het per ongeluk overschrijven van een bestand opgevangen kan worden door een reservekopie terug te halen.
eventualiteiten
defecten, schijfcrash, virussen, hardwareproblemen. Om je te wapenen tegen dit soort problemen is het nodig om op een fysiek ander medium kopieën te maken. Waar vroeger de floppy als back-up-medium veel gebruikt werd is momenteel een USB-stick of een externe harde schijf de meest voor de hand liggende oplossing. Sleep in de de verkenner alle .mc , .mc0 t/m .mc9 bestanden naar de gewenste plek.
calamiteiten
brand, diefstal enz. Om je hiertegen in te dekken is een kopie op een andere locatie nodig. Een mogelijke manier kan zijn alle muziekjes te zippen en dit bestand vervolgens te e-mailen naar een web-email-account (gmail o.i.d.).